Голинська Наталія Олександрівна
Вчитель географії та природознавства Олександрівської ЗШ І-ІІІ ступенів №1
КЗ "Олександрівське НВО №1"
14:42
ЗНО з географії: як навчитися розраховувати на свої сили?

Заробити максимальні бали на ЗНО з географії ще як можливо! Для цього необхідно вірити в свої сили та спокійно готуватися до майбутнього тестування.

Багато абітурієнтів минулих років, які здавали незалежне тестування з географії, вважають цей вид тестування найлегшим серед усіх інших. Але це не означає, що до ЗНО з географії зовсім не треба готуватися, просто треба більше сконцентруватися на розумінні різних типів карт. Ви можете скористатися наступними порадами, коли будете готуватися до ЗНО самостійно, або використовувати їх як додаткову підготовку до навчальних курсів та шкільного матеріалу. Вониі обов`язково стануть вам у нагоді під час ефективної підготовки до тестування.

1. Використовуйте атласи.

Придбайте собі географічні атласи різнобічного спрямування, які є в програмі ЗНО з географії 2014 року. Набагато простіше та продуктивніше вчити теми з географії, користуючись картами, аніж «сухим» текстом.

2. Зробіть акцент на географію України.

Незважаючи на те, що ЗНО проводиться з загальної географії, окрему увагу все ж таки треба приділяти географії України. Адже з цього розділу була велика кількість тестів минулих років. І до того ж, це є логічним – ми повинні особливо точно знати місцевість країни, в якій живемо.

3. Чітко вивчайте термінологію.

В географії багато уваги приділяється розумінню карт, з аналізу яких ви можете здобути відповідь на питання. Проте не забувайте, що термінологією треба володіти досконало. Ви повинні посеред ночі відповісти на питання: «Що таке азимут?».

geography-plant

4. Допоможіть у підготовці другу.

Краще за все готуватися по парах або по групах. Якщо не готуватися постійно, то хоча б узагальнювати вивчений матеріал. Саме тому часто виявляється більш ефективною підготовка на курсах. Але ви зі своїми друзями, які також готуються до ЗНО з географії, можете створити таке собі «суспільство географів», де ви будете обговорювати ключові моменти та розповідати один одному вивчені теми. Скоріш за все, кожен із вас повідає якийсь новий факт, що стане вам у нагоді при підготовці до тестування.

Ми впевнені, що ви досягнене висот ЗНО з географії, якщо скористуєтеся нашими порадами. Хай щастить!



Категорія: Підготовка до ЗНО та загальне вивчення географії Переглядів: 235
avatar